Ånund's Kjøkken

Ziti med Tomater og Mozzarella

Jeg og pappa så på Sopranos (veldig bra serie, 10/10) og der nevnte de "ziti" noen ganger. Dette er en ziti med masse mozzarella og tomater som skal bakes i ovnen. Bruk gjerne gode tomater for ekstra smak, f.eks. San Marzano tomater på boks.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Lag en bechamelsaus: Smelt smøret i en kjele til det skummer. Rør inn melet og visp kontinuerlig. Tilsett varm melk litt etter litt mens du visper. Kok opp og la småkoke i 5 minutter til sausen tykner. Ta av varmen og rør inn 200g av parmesanen. Sett til side.
  2. Varm olivenolje i en stor kjele. Stek pancettaen til den er sprø.
  3. Tilsett løk, hvitløk, chiliflak, salt og pepper. Stek til løken er myk og gyllen.
  4. Rør inn tomatpuré og stek i et par minutter.
  5. Tilsett de hermetiske tomatene og knus dem med en sleiv. La sausen småkoke i 15-20 minutter.
  6. Kok pastaen al dente i saltet vann.
  7. Bland pastaen med tomatsausen og bechamelsausen.
  8. Ha blandingen over i en ildfast form. Topp med skiver av fersk mozzarella og resten av parmesanen.
  9. Stek i ovnen ved 200°C i 25-30 minutter til osten er gyllen og bobler.
  10. La retten hvile i noen minutter før servering.

Sausen kan lages en til to dager i forveien.

← Tilbake til oppskrifter