Tom Kha Suppe
Kaldt vær? Keen på noe som varmer? Perfekt comfort food. Kan fryses ned for en enkel middag senere. Kan serveres med ris også.
Ingredienser
- 1 ss solsikkeolje
- 1 finhakket gul løk
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- En tommelstor bit ingefær, hakket
- 2 sitrongress, finhakket (kan sløyfes)
- Skallet fra en halv lime, revet
- 1 grovhakket rød chili
- 10 shiitakesopp eller annen sopp, delt i to eller fire
- 1 ss rød thai currypaste
- 1 liter kyllingkraft/fond
- 400 ml kokosmelk (2 kartonger)
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss brunt sukker
- Saften av 1 lime
- 200-400g revet kylling
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en stor kjele eller dyp panne. Tilsett hakket gul løk og stek i 5 minutter til den er myk.
- Tilsett hvitløk, ingefær, sitrongress, limeskall, chili, sopp og currypaste. Kok i ett minutt under omrøring.
- Tilsett kyllingkraft, kokosmelk, fiskesaus, sukker, limesaft og revet kylling.
- Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter.
- Serveres varm, gjerne toppet med fersk koriander og en limebåt.