Pan de Mallorca
Veldig gode luftige boller fra Puerto Rico.
Ingredienser
- 25g fersk gjær
- 2,5 dl melk
- 150g smør, smeltet
- 6 eggeplommer
- 1,5 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 0,5 ts salt
- 8 dl siktet hvetemel
Fremgangsmåte
- Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett eggeplommer, smeltet smør, sukker, vaniljesukker og salt. Rør godt.
- Ha i litt og litt mel om gangen mens du rører. Elt deigen i 10 minutter. Deigen skal være litt klissete.
- La deigen heve i romtemperatur i 1,5 timer.
- Del deigen i 12-14 emner. Rull hvert emne til en sylinder og form til en høy spiral.
- La bollene heve i 45 minutter under et klede.
- Pensle bollene med smeltet smør.
- Forvarm ovnen til 200°C. Stek bollene i ca. 10 minutter til de er gyldne. Pass på at de ikke blir svidd.
- Avkjøl bollene og sikt melis over før servering.
Sikt melis over før de skal spises.