Ånund's Kjøkken

Pan de Mallorca

Veldig gode luftige boller fra Puerto Rico.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett eggeplommer, smeltet smør, sukker, vaniljesukker og salt. Rør godt.
  2. Ha i litt og litt mel om gangen mens du rører. Elt deigen i 10 minutter. Deigen skal være litt klissete.
  3. La deigen heve i romtemperatur i 1,5 timer.
  4. Del deigen i 12-14 emner. Rull hvert emne til en sylinder og form til en høy spiral.
  5. La bollene heve i 45 minutter under et klede.
  6. Pensle bollene med smeltet smør.
  7. Forvarm ovnen til 200°C. Stek bollene i ca. 10 minutter til de er gyldne. Pass på at de ikke blir svidd.
  8. Avkjøl bollene og sikt melis over før servering.

Sikt melis over før de skal spises.

← Tilbake til oppskrifter