Ånund's Kjøkken

Mendels Sitron Meringue Pasjonsfrukt Tarte

Prøvde en slagssitronterte med pasjonsfrukt coulis og marengs på mendels som bare var helt himmelsk godt, dette er mit forsøk på å reacreate den.

Ingredienser

Pasjonsfrukt

Lemon Curd

Tertebunn

Meringue

Fremgangsmåte

Pasjonsfrukt

  1. Varm opp sukker og vann til sukkeret er oppløst.
  2. Tilsett pasjonsfrukt og kok i 5-10 minutter. Tilsett litt maizena om ønskelig for tykkere konsistens.

Lemon Curd

  1. Bland eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en bolle over vannbad.
  2. Pisk til blandingen begynner å tykne, og tilsett smøret til slutt. Rør til glatt.

Bunn

  1. Bland mel, melis, smør og egg til en jevn deig.
  2. Avkjøl deigen i kjøleskapet i 30 minutter.

Meringue

  1. Visp eggehvitene og sukkeret over et vannbad i 5 minutter til sukkeret er oppløst.
  2. Fortsett å vispe i en kjøkkenmaskin til marengsen er stiv og blank.

Montering

  1. Fyll tertebunnen med lemon curd og deretter pasjonsfruktblandingen.
  2. Fordel marengsen på toppen av terten og bruk en gassbrenner for å gi den en gyllen finish.

← Tilbake til oppskrifter