Mendels Sitron Meringue Pasjonsfrukt Tarte
Prøvde en slagssitronterte med pasjonsfrukt coulis og marengs på mendels som bare var helt himmelsk godt, dette er mit forsøk på å reacreate den.
Ingredienser
Pasjonsfrukt
- 4 stk pasjonsfrukt
- 50 g vann
- 25 g sukker
- Maizena (valgfritt)
Lemon Curd
- 4 eggeplommer
- 150 g sukker
- 120 g sitronsaft
- Skall fra 2 sitroner
- 100 g smør
Tertebunn
- 250 g mel
- 100 g melis
- 200 g smør
- 1 egg
Meringue
- 5 eggehviter
- 350 g sukker
Fremgangsmåte
Pasjonsfrukt
- Varm opp sukker og vann til sukkeret er oppløst.
- Tilsett pasjonsfrukt og kok i 5-10 minutter. Tilsett litt maizena om ønskelig for tykkere konsistens.
Lemon Curd
- Bland eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en bolle over vannbad.
- Pisk til blandingen begynner å tykne, og tilsett smøret til slutt. Rør til glatt.
Bunn
- Bland mel, melis, smør og egg til en jevn deig.
- Avkjøl deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
Meringue
- Visp eggehvitene og sukkeret over et vannbad i 5 minutter til sukkeret er oppløst.
- Fortsett å vispe i en kjøkkenmaskin til marengsen er stiv og blank.
Montering
- Fyll tertebunnen med lemon curd og deretter pasjonsfruktblandingen.
- Fordel marengsen på toppen av terten og bruk en gassbrenner for å gi den en gyllen finish.