Macroner
Hvem elsker vel ikke makroner? Litt tricky å lage, vær forberedt på å ikke få det til første gang hahaha:) Men sykt verdt det når det funker!
Ingredienser
- 65 g mandelmel
- 65 g melis
- 1 ss kakaopulver
- 45 g sukker
- 50 g eggehvite (ca. 2 stk)
Sjokoladeganache
- 50 g lys sjokolade
- 50 g fløte
- 10 g smør
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 162°C. La eggehviten hvile i 24 timer for bedre resultat.
- Puls/blend mandelmel og melis sammen. Sikt de tørre ingrediensene.
- Vask alt utstyr godt, og skyll med eddik for å fjerne fettstoffer.
- Visp eggehviten til du ser spor i den. Tilsett sukker litt etter litt, og visp til stivt skum.
- Makronasje: Vend inn de tørre ingrediensene ved å bruke en foldingsteknikk til konsistensen ligner lava.
- Sprøyt ut makronene på et bakepapirkledd stekebrett. La dem hvile i ca. 30 minutter før steking.
- Stek midt i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl før de fjernes fra bakepapiret.
Ganache
- Varm fløten til kokepunktet, og hell over sjokoladen.
- Rør inn smøret til en glatt og jevn ganache.
- La ganachen avkjøles før du fyller makronene.