Ånund's Kjøkken

Macroner

Hvem elsker vel ikke makroner? Litt tricky å lage, vær forberedt på å ikke få det til første gang hahaha:) Men sykt verdt det når det funker!

Ingredienser

Sjokoladeganache

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 162°C. La eggehviten hvile i 24 timer for bedre resultat.
  2. Puls/blend mandelmel og melis sammen. Sikt de tørre ingrediensene.
  3. Vask alt utstyr godt, og skyll med eddik for å fjerne fettstoffer.
  4. Visp eggehviten til du ser spor i den. Tilsett sukker litt etter litt, og visp til stivt skum.
  5. Makronasje: Vend inn de tørre ingrediensene ved å bruke en foldingsteknikk til konsistensen ligner lava.
  6. Sprøyt ut makronene på et bakepapirkledd stekebrett. La dem hvile i ca. 30 minutter før steking.
  7. Stek midt i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl før de fjernes fra bakepapiret.

Ganache

  1. Varm fløten til kokepunktet, og hell over sjokoladen.
  2. Rør inn smøret til en glatt og jevn ganache.
  3. La ganachen avkjøles før du fyller makronene.

← Tilbake til oppskrifter