Ånund's Kjøkken

Kanelboller

Etter mye prøving og feiling er dette min oppskrift som forsøker å etterligne kanelbollene som selges på WB Samson. Ivar Mork's favoritt.

Ingredienser

Deig:

Fyll:

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til deigen og elt i minst 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
  2. La deigen heve til dobbel størrelse.
  3. Bland sammen fyllet. Smøret bør være veldig mykt.
  4. Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør på fyllet og strø over litt ekstra kanel.
  5. Rull sammen deigen og del i 9-12 like store emner.
  6. Plasser bollene på en bakeplate og smør resten av fyllet på toppen og sidene av bollene.
  7. La bollene heve i ca. 1 time under et klede.
  8. Forvarm ovnen til 210°C. Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Veldig fin deig som kan brukes til andre bakverk enn kanelboller, f.eks. boller.

← Tilbake til oppskrifter