Kanelboller
Etter mye prøving og feiling er dette min oppskrift som forsøker å etterligne kanelbollene som selges på WB Samson. Ivar Mork's favoritt.
Ingredienser
Deig:
- 4,5 dl melk
- 150g smør, smeltet
- 80g melis
- ½ pakke tørrgjær (rød)
- 0,5 ts kardemomme
- 750g siktet hvetemel
Fyll:
- Ca. 10 ss brunt sukker
- 250g mykt smør
- Noen ts kanel
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til deigen og elt i minst 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
- La deigen heve til dobbel størrelse.
- Bland sammen fyllet. Smøret bør være veldig mykt.
- Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør på fyllet og strø over litt ekstra kanel.
- Rull sammen deigen og del i 9-12 like store emner.
- Plasser bollene på en bakeplate og smør resten av fyllet på toppen og sidene av bollene.
- La bollene heve i ca. 1 time under et klede.
- Forvarm ovnen til 210°C. Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er gyldne.
Veldig fin deig som kan brukes til andre bakverk enn kanelboller, f.eks. boller.