Pizza Deig ala WT
Ingredienser
- 650 g vann (21°C)
- 1 kg mel (siktet eller brødmel)
- 50 g extra-virgin olivenolje
- 30 g brunt sukker
- 2 g tørrgjær
- 20 g salt
- Semulemel (til utbaking)
Fremgangsmåte
-
Bland vann, mel, olje og brunt sukker i en bolle. Mix på hastighet 3
i ½ minutt. La deigen hvile i 20 minutter.
-
Tilsett gjær, mix 1 minutt sakte. Tilsett salt og mix i 1 minutt. Øk
hastigheten og mix i ytterligere 1 minutt.
-
Gjennomfør vinduspanel-testen for å sjekke deigens elastisitet.
-
La deigen heve i 30 minutter, deretter gjennomfør en "Stretch &
Fold". Gjenta etter ytterligere 30 minutter.
- Dekk til deigen og sett den i kjøleskapet over natten.
-
Ta deigen ut av kjøleskapet 4 timer før bruk. La den hvile i 30
minutter.
-
Del deigen i 6 baller og la dem heve til omtrent dobbel størrelse.
Spicy Papa
- ½ kopp tomatsaus
- ¾ kopp mozzarella (gjerne med lav fuktighet)
- Soppressata eller annen spicy tynnskåret pølse
- Syltet chili
- Hot honey (kok opp honning med fersk chili og la trekke)
- Parmesan (etter steking)
Tomatsaus (CRS)
- 800 g hele San Marzano-tomater
- 2 ss olivenolje
- 4 ansjosfileter
- 3 fedd hvitløk
- 1½ ts chiliflak
- Kosher salt
Syltet Chili
- 1 kopp eddik
- 1 ss salt
- 1 ss sukker
Fremgangsmåte (Tomatsaus og Syltet Chili)
Tomatsaus
-
Varm opp olivenolje i en panne. Tilsett ansjosfileter og hvitløk, og
stek til ansjosen er oppløst.
-
Tilsett tomater og chiliflak. La det småkoke til sausen har tyknet.
Smak til med salt.
Syltet Chili
-
Bland eddik, salt og sukker i en liten kjele og varm opp til sukker
og salt er oppløst.
-
Tilsett chili og la dem trekke i blandingen til de er gjennomsyret.
← Tilbake til oppskrifter