Kjøtt og Guinness Gryte
Også kjent som Beef and Guinness Stew. Serverte dette med potetstappe, crème brûlée og Bruno Michel Assemblée champagne.
Ingredienser
- 2 ss olje
- 1-2 kg høyrygg eller annet grytekjøtt, kuttet i terninger
- 2 ss hvetemel
- 2 store gule løk
- 5 fedd hvitløk
- 4 gulrøtter
- 200g sopp (f.eks. champignon), delt i biter
- 800 ml Guinness
- 400 ml kjøttkraft/fond
- 2 ss tomatpuré
- 4 laurbærblad
- 2 ss brunt sukker
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Fremgangsmåte
- Bland mel, salt og pepper i en skål. Vend kjøttet i melblandingen til det er godt dekket.
- Varm olje i en stor kjele på høy varme. Brun kjøttet i omganger til det er gyllent.
- Tilsett grovhakket løk og stek i ytterligere 5 minutter.
- Tilsett gulrøtter i biter, grovhakket hvitløk, sopp, Guinness, kjøttkraft, tomatpuré, laurbærblad, brunt sukker, salt og pepper.
- Kok opp og la det småkoke uten lokk i 1 time. Sett deretter på lokk og la det småkoke i 2 timer til, minst 3 timer totalt. Jo lenger det koker, desto mørere blir kjøttet.
- Fjern laurbærbladene før servering.
Anbefales å servere med potetstappe med fløte og revet parmesan.