Ånund's Kjøkken

Kjøtt og Guinness Gryte

Også kjent som Beef and Guinness Stew. Serverte dette med potetstappe, crème brûlée og Bruno Michel Assemblée champagne.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, salt og pepper i en skål. Vend kjøttet i melblandingen til det er godt dekket.
  2. Varm olje i en stor kjele på høy varme. Brun kjøttet i omganger til det er gyllent.
  3. Tilsett grovhakket løk og stek i ytterligere 5 minutter.
  4. Tilsett gulrøtter i biter, grovhakket hvitløk, sopp, Guinness, kjøttkraft, tomatpuré, laurbærblad, brunt sukker, salt og pepper.
  5. Kok opp og la det småkoke uten lokk i 1 time. Sett deretter på lokk og la det småkoke i 2 timer til, minst 3 timer totalt. Jo lenger det koker, desto mørere blir kjøttet.
  6. Fjern laurbærbladene før servering.

Anbefales å servere med potetstappe med fløte og revet parmesan.

← Tilbake til oppskrifter