Ånund's Kjøkken

Eplepai

Amerikansk eplepai, min favoritt pai! Anbefales i kombinasjon med en god dessertvin.

Ingredienser

Paibunn

Eplefyll

Fremgangsmåte

Paibunn

  1. Bland mel, sukker og salt i en food processor. Tilsett det kalde smøret og kjør til du har en smulete konsistens med små smørbiter.
  2. Tilsett iskaldt vann litt etter litt til deigen begynner å samle seg. Ikke overarbeid deigen.
  3. Del deigen i to, form til flate skiver, pakk inn i plastfolie, og sett til kjøling i minst 1 time.

Sette sammen paien

  1. Forvarm ovnen til 220°C.
  2. Smelt smør i en kjele over middels varme. Rør inn melet og la det småkoke i 1 minutt. Tilsett vann og sukker, kok opp og la småkoke i 3 minutter. Ta av varmen.
  3. Bland de skivede eplene med kanel i en stor bolle. Hell sausen over eplene og rør godt.
  4. Kjevle ut en av paideigene til en sirkel på ca. 30 cm og legg i en 23 cm paiform. Tilsett eplefyllet, og pass på å ikke få fyll på kantene.
  5. Kjevle ut den andre paideigen, skjær i strimler og legg som et flettemønster over paien. Pensle med egg og vann.
  6. Stek paien i 50 - 60 minutter på 190 grader.
  7. La paien hvile litt før servering.

← Tilbake til oppskrifter