Donuts
Luftige og deilige hjemmelagde donuts, shoutout til kaya for oppskrift:)
Ingredienser
- 90 ml vann
- 150 ml kefir
- 1 egg, pisket
- 57 g smør, smeltet
- 455 g siktet mel
- 57 g sukker
- 1 ts salt
- 5 g tørrgjær
- 1L rapsolje
Fremgangsmåte
- Ha de tørre ingrediensene i en bolle. Ha lunkent vann og gjær i en kopp og bland godt.
- Lag en grop i de tørre ingrediensene, og hell i kefir, pisket egg, smeltet smør og vann/gjær-blandingen.
- Elt deigen i 5-10 minutter til den er smidig.
- Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse.
- Kjevle ut deigen til ca 1 cm tykkelse, og bruk et glass eller annet redskap for å stikke ut donutfasongen. Friter i solsikke eller rapsolje.