Crème Brûlée
Digger crème brûlée!
Ingredienser
- 426 ml fløte (kan bruke laktosefri)
- 100 ml helmelk (kan bruke laktosefri)
- 1 vaniljestang eller 2 ss vaniljeekstrakt
- 5 eggeplommer
- 50g gyllent sukker (f.eks. brunt sukker med fine korn)
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180°C. Finn frem en dyp stekeplate som passer til formene.
- Hell fløte og melk i en kjele og varm opp til medium varme. Tilsett vaniljeekstrakt eller frøene fra vaniljestangen.
- Pisk eggeplommer og sukker til det er lyst og luftig.
- Når fløteblandingen nesten koker, ta kjelen av varmen.
- Hell den varme fløteblandingen sakte inn i eggeblandingen mens du pisker kontinuerlig.
- Fjern eventuelt skum på toppen av blandingen.
- Hell blandingen i små ildfaste former (ramekiner). Plasser formene i stekeplaten.
- Kok opp vann og hell det forsiktig i stekeplaten rundt formene til vannet når halvveis opp på sidene.
- Dekk stekeplaten løst med aluminiumsfolie eller en lav bakeplate opp-ned.
- Stek i ovnen i 30-35 minutter til kremene er faste i kantene men litt skjelvende i midten.
- Ta formene ut og la dem avkjøles. Sett i kjøleskap i minst 4 timer, helst over natten.
- Før servering, dryss et tynt lag sukker over hver og bruk en brenner til å karamellisere sukkeret.
Best å lage dagen før du skal spise. Kan stå i kjøleskapet et par døgn.