Ånund's Kjøkken

Crème Brûlée

Digger crème brûlée!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180°C. Finn frem en dyp stekeplate som passer til formene.
  2. Hell fløte og melk i en kjele og varm opp til medium varme. Tilsett vaniljeekstrakt eller frøene fra vaniljestangen.
  3. Pisk eggeplommer og sukker til det er lyst og luftig.
  4. Når fløteblandingen nesten koker, ta kjelen av varmen.
  5. Hell den varme fløteblandingen sakte inn i eggeblandingen mens du pisker kontinuerlig.
  6. Fjern eventuelt skum på toppen av blandingen.
  7. Hell blandingen i små ildfaste former (ramekiner). Plasser formene i stekeplaten.
  8. Kok opp vann og hell det forsiktig i stekeplaten rundt formene til vannet når halvveis opp på sidene.
  9. Dekk stekeplaten løst med aluminiumsfolie eller en lav bakeplate opp-ned.
  10. Stek i ovnen i 30-35 minutter til kremene er faste i kantene men litt skjelvende i midten.
  11. Ta formene ut og la dem avkjøles. Sett i kjøleskap i minst 4 timer, helst over natten.
  12. Før servering, dryss et tynt lag sukker over hver og bruk en brenner til å karamellisere sukkeret.

Best å lage dagen før du skal spise. Kan stå i kjøleskapet et par døgn.

← Tilbake til oppskrifter