Pasta med Bolognese
En av mine favorittretter er pasta. Denne pastaen lagde jeg på første date med Elisabeth :). Obs: denne trenger litt tid til å koke, omtrent 3 timer totalt fra start til slutt.
Ingredienser
- 1 gul løk, finhakket
- 2 gulrøtter, finhakket
- 2 selleristenger, finhakket
- 3 ss olivenolje
- 400g kjøttdeig
- Salt
- 70g pancetta eller bacon
- 2 dl hvitvin, syrlig
- 2 ss tomatpuré
- 2 laurbærblad
- Litt raspet muskatnøtt
- 4-5 dl kyllingkraft
- 2 dl helmelk
- 450g pasta
- 50g raspet parmesan
Fremgangsmåte
- Finkutt løk, gulrot og stangselleri, blend i food processor, sett til side.
- Varm en stor kjele med olivenolje på høy varme. Fres kjøttdeigen med litt salt i store biter til den er brunet, ikke gjennomstekt. Sett kjøttet til side, la fettet være igjen i kjelen.
- Stek pancetta i kjelen til fettet smelter og bitene er crispy. Tilsett grønnsaksblandingen. Stek til det er lite væske igjen og blandingen er litt klebrig.
- Tilsett kjøttet og hvitvin, knus kjøttet med en tresleiv. Stek til vinen har fordampet.
- Tilsett tomatpuré, laurbærblad og muskat. Stek i 5-8 minutter.
- Tilsett melk og kyllingkraft, kok over lav varme i 1 til 2 timer, gjerne lenger.
- Kok pastaen al dente. Bland saus, pasta og revet parmesan før servering.
Sausen kan lages en til to dager i forveien. Da venter du med å tilsette pasta og parmesan til den skal serveres.