Ånund's Kjøkken

Pasta med Bolognese

En av mine favorittretter er pasta. Denne pastaen lagde jeg på første date med Elisabeth :). Obs: denne trenger litt tid til å koke, omtrent 3 timer totalt fra start til slutt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Finkutt løk, gulrot og stangselleri, blend i food processor, sett til side.
  2. Varm en stor kjele med olivenolje på høy varme. Fres kjøttdeigen med litt salt i store biter til den er brunet, ikke gjennomstekt. Sett kjøttet til side, la fettet være igjen i kjelen.
  3. Stek pancetta i kjelen til fettet smelter og bitene er crispy. Tilsett grønnsaksblandingen. Stek til det er lite væske igjen og blandingen er litt klebrig.
  4. Tilsett kjøttet og hvitvin, knus kjøttet med en tresleiv. Stek til vinen har fordampet.
  5. Tilsett tomatpuré, laurbærblad og muskat. Stek i 5-8 minutter.
  6. Tilsett melk og kyllingkraft, kok over lav varme i 1 til 2 timer, gjerne lenger.
  7. Kok pastaen al dente. Bland saus, pasta og revet parmesan før servering.

Sausen kan lages en til to dager i forveien. Da venter du med å tilsette pasta og parmesan til den skal serveres.

← Tilbake til oppskrifter