Borgen Fried Chicken - BFC
Keen på noe fritert? Keen på kylling? Da har du kommet til rett sted.
Ingredienser
Marinade:
- 500g kyllingfilet
- 2,5 dl kefir
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts pepper og salt
Panering:
- 140g hvetemel
- 65g maizena (maisstivelse)
- 1 ts paprika-, hvitløk-, løk- og cayennepulver
- 1 ts salt og pepper
Spicy Mayo:
- 120g majones
- 1½ ts cholula eller annen hotsauce
- 1 ts paprika- og hvitløkspulver
Andre Ingredienser:
- Briochebrød
- Sylteagurk i skiver
- Fries (anbefaler frosne søtpotetfries fritert i olje)
- Anbefaler juicy IPA, pét-nat eller champagne
Fremgangsmåte
- Del kyllingfiletene i tynne skiver eller bank dem flate med en kjevle.
- Bland marinadeingrediensene og legg kyllingen i marinaden. Sett i kjøleskap i noen timer eller over natten.
- Bland ingrediensene til paneringen i en bolle.
- Varm opp 1 liter raps- eller solsikkeolje i en kjele til fritering. Ha et lokk tilgjengelig for sikkerhet.
- Ta kyllingen ut av marinaden, la den dryppe av. Dekk kyllingen godt med paneringen. For ekstra sprøhet kan du dyppe kyllingen tilbake i marinaden og panere en gang til.
- Friter kyllingen i 8-10 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.
- Smør spicy mayo på briochebrødet, legg på sylteagurk og den friterte kyllingen.
- Server med fries og drikkeanbefalingene.
Bør serveres med fries! Anbefaler frosne søtpotetfries.