Korean Chicken Bao
Suuuper digg koreansk fritert kylling og baobuns, sausen er helt magisk.
Ingredienser
Bao Buns
- 450 g mel
- 2 ss sukker
- ½ ts salt
- 7 g tørrgjær
- 3 ss helmelk
- 210 ml varmt vann
- 3 ss usaltet smør
- 1 ss olivenolje
Marinade
- Kylling
- 240 ml kefir
- ½ ts salt
- ½ ts hvit pepper
- ¼ ts hvitløksalt
Koreansk Saus
- 2 ss gochujang
- 2 ss honning
- 4 ss brunt sukker
- 45 g soyasaus
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss hakket ingefær
- 1 ss sesamolje
- 1 ss vegetabilsk olje
Coating
- 180 g mel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- ½ ts hvitløksalt
- ½ ts sellerisalt
- 1 ts tørket timian
- 1 ts paprika
- 1 ts bakepulver
- 1 ts chiliflak
Til Servering
- Agurk
- Rødløk
- Sesamfrø
- Pet Nat / Øl
Fremgangsmåte
Bao Buns
- Bland mel, sukker, salt og gjær i en bolle.
- Varm melk, vann og smør sammen til smøret er smeltet. Hell blandingen i melblandingen og elt i 10 minutter med en eltekrok.
- Dekk til deigen og la den heve i 2 timer.
Marinade
- Bland kefir, salt, pepper og hvitløksalt. Tilsett kyllingen og la den marinere i minst 1 time.
Bao Buns (Fortsettelse)
- Kjevle ut deigen og form til baller, eller stikk ut former. Pensle med olivenolje, brett sammen og la dem heve i 1 time.
Coating og Steking
- Bland alle ingrediensene til "coatingen". Vend kyllingen i blandingen.
- Friter kyllingen i 1 liter rapsolje til den er sprø og gyllen.
- Damp bao buns i en bambuskurv i 10 minutter.
Koreansk Saus
- Bland alle ingrediensene til sausen i en panne og varm opp. La det småkoke til sausen tykner litt.
- Ha sausen over den stekte kyllingen.
Servering
- Fyll bao buns med kylling, agurk, rødløk og dryss over sesamfrø.
- Server med Pet Nat eller øl.